19. mai 2011

17. mai!

I går var det den 17. og det var kjempemoro! (I forigårs da, men jeg sover ikke)
Det hele begynte dagen før. da det var dugnad for alle. Skikkelig vårrengjøring for hele campus! De norske førsteåringene fikk i oppgave å pynte kantina til fest. Anna Garner, skolens viserektor (eller noe), skulle sette oss i gang. Hun sendte oss ut is skogen og i rektors hage for å hente litt av hvert av bjørk, mose og blomster til pynt. Vi lagde borddekorasjoner, bandt opp bjørk og flagg her og der på søyler, og fiksa ballonger. Så tok det litt av; vi bestemte oss for å lage en fotomontasje av viktige nordmenn og henge opp bilder på tavla i kantina og litt rundt omkring. Vi hang opp et gigantisk bilde av kongen i taket.
17. mai begynte med BUNAD, selvfølgelig. Det var litt vanskelig uten mamma eller farmor, men det gikk fint. Smalt på og løp til kantina, hvor førsteåringene liksom skulle spise frokost sammen. Der var bare Inger Louise, fra Eidsvoll og om mulig mer opptatt av 17. mai enn det jeg er. Så kom Ragna, de har Sognebunader begge to. Etter frokost dro vi til Iceland House for å se på sendingen på nrk.no. Det var veldig koselig, men litt mye Elias Blix-innslag fra Nordland. Det toppet seg med rap om han Elias fra tre jenter på tolv år i joggedress (LIVE FRA VÅG!).
Så var det flaggheising og nasjonalsang kl 10. Før det hadde vi, kanskje litt vel entusisatiske, løpt rndt i student village og vekket folk med Ja, vi elsker. Det var lurt, for veldig mange kom. Så rømmegrøt og spekemat og eggerøre og potetsalat i kantina!
Etter dette ble det mer nett-tv, vi så tog fra hele Norge, og fra Brooklyn i USA, det var moro. Ganske klein stening over hele nrk-sendingen, egentlig, men det var nettopp det som gjorde det underholdende. Rare finske barn som kunne alle fakta om norge, verdensmestere i bart, labre engelskkunnskaper hos intervjuere. En bitteliten kanonsalutt i Drammen.
Så car det tur til Dale, hvor vi gikk i et litt kjipt tog. Det var ikke været, regn er jo egentlig greit, men folk sang ikke, og det var ingen som så på toget bortsett fra gamlehjemsfolket. Ikke helt det samme som Sæterkrysset. Allikevel ropte vi hurra og sang de første linjene av nasjonalsangen om og om igjen, for det var bare de tre alle kunne. Vi nordmenn dro igang alle de andre sangene, men siden vi bare var syv stykker (tre hus dro til Flekke, to til Dale) var det litt spinkelt. Ingen vestlendinger vill være med å synge noe som helst. Teitinger.
Så var det leker og is og kaker og laaaange taler om bygd-er-best og statistikere-tar-feil-vi-tror-på-økende-fødselstall og nå-kommer-det-ny-bro og jakob-sande-dør-aldri. EN gjeng fra UWC fremførte noen greier, jeg var med og sang med koret.
Etter Dale var det middag, nordmenn sammen, med noen lærere også. Det var veldig hyggelig!
Alt i alt savnet jeg Oslo og Nordstrand ganske mye, men det var veldig fint og spesielt å feire dagen her.

Og bare så det er sagt: kjære FrP, i Fjaler er det greit å veive med alle verdens flagg og være glad i Norge SAMTIDIG! Ingen ble skutt eller ranet! Helt sant!



 Min geografilærer!
 Norske førsteåringer: Henrik, meg, Ragna og Halfdan

 Stemning i Dale

 Potetløp!
 KOR

Hala og jeg

1 kommentar:

  1. Hva type bunad er de du har? Den er veldig fin! ^^

    SvarSlett